Putin'den Bitcoin Yasağı Sonrası Açıklama

Okuma Süresi: 2 Dakika
Putin'den Bitcoin Yasağı Sonrası Açıklama
Doviz.com
11.10.2017 12:26

Bitcoin, son zamanlarda Çin borsalarındaki yasak ile gündeme gelmiş, bu yasak sonrası Bitcoin'in değeri 4500 dolar seviyelerinden 3000 dolara kadar gerilemişti. 

Kripto para bu gerilemenin ardından yeniden pozitif yönde ivme kazandı ve yüksek volatilitesine rağmen uzun dönemde yatırımcısına kazanç sağladı. Bitcoin şu sıralar maksimum seviyesine yaklaştı ve 4800 dolardan işlem görüyor. 

Buna rağmen Bitcoin üzerindeki spekülasyonlar durulmuyor. Uzun bir süre boyunca Bitcoin ve diğer kripto koinleri destekleyen açıklamalar yapan Rusya cephesi şimdi de kripto paraların içerdiği yüksek risk sebebiyle borsalarda yasaklanacağını açıkladı. 

Rusya Merkez Bankası Başkanı Sergei  Shvetsov kripto paraların beraberinde getirdiği riske vurgu yapmış ve ülke vatandaşlarının bundan büyük zararlar görmesini engellemek için bu tarz bir regülasyona gidilmesi gerektiğini belirtmişti.

Putin de bu gelişmelerin üzerine ülkede yükselen tansiyon sonrası bir açıklama yaptı. Putin yaptığı açıklamada dijital paraların önemine ve halkın bunu benimsemesine vurgu yaparken bu paraların beraberinde büyük risk getirdiğini ve bu yüzden Merkez Bankası'nın kararını anlayabildiğini iletti. 

Putin bu açıklama ile kripto paralar hakkında yorum yapan en yetkili kişi konumuna geldi. 

Rusya'nın kripto paraları yasaklaması piyasada herhangi bir etki yaratmazken Bitcoin'in fiyatı 4800 dolar seviyesinde dengelendi. Rusya'nın yasak açıklamasının Çin kadar büyük etki yaratmamasının sebebi ise Çin'deki kripto para işlem hacminin Rusya'ya göre çok daha fazla olması ve Rusya'nın genel ekonomiye katkısının Çin'e oranla çok daha düşük olması olarak açıklanabilir.

 

REKLAMI KAPAT X