Putin, Türkiye’ye geliyor: Masadaki başlıklar neler olacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Putin, Türkiye’ye geliyor: Masadaki başlıklar neler olacak?
Doviz.com
02.02.2024 15:05

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirmek için Türkiye’ye gelecek. Peki, masadaki başlıklar neler olacak? İşte detaylar..

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’ye geleceğini, ziyarette, Moskova-Ankara arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler ile Ukrayna dahil bölgesel konuların ele alınacağını söyledi.

RIA haber ajansının aktardığına göre Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ABD ve İngiltere'ye atıfta bulunarak, "Anglo-Saksonların" Türkiye'yi Rusya ile ilişkileri konusunda baskı altında bıraktığını fakat Türkiye'nin bu konuda bağımsız hareket etmeye devam ettiğini kaydetti.

Peskov, Putin'in ziyaretinin tam olarak ne zaman olacağı konusunda bir açıklamada bulunmadı ancak Reuters'a dün konuşan üst düzey bir Türk bir yetkili, Putin'in ziyaretinin 12 Şubat'ta olacağını bildirmişti.

İLGİLİ HABER Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımların süresi uzatıldı Rusya-Ukrayna savaşının ardından ticaret, finans, sanayi, teknoloji, ulaşım ve lüks ürünleri de kapsayan AB’nin Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlarının 6 ay daha uzatıldığı bildirildi.
REKLAMI KAPAT X