Reddit halka arz başvurusunda bulundu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Reddit halka arz başvurusunda bulundu
Doviz.com
23.02.2024 15:42

Sosyal medya şirketi Reddit, yıllar süren bir sürecin ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) halka arz izahnamesini sundu. Halka arz sürecinin ardından şirket paylarının New York Borsası’nda “RDDT” sembolü altında işlem görmesi planlanıyor.

2005 yılında kurulan Reddit, kullanıcıların çok çeşitli konuları tartıştığı popüler bir çevrim içi topluluk haline gelmişti. Etkisine ve özel bir kullanıcı tabanına sahip olmasına rağmen ise platformun finansal performansı tarihsel olarak diğer büyük sosyal medya şirketlerinin gerisinde kalmıştı.

Buna göre şirket, halka arz başvurusunda kuruluşundan bu yana net zarar yaşadığını bildirdi. 2022’deki 158,6 milyon dolarlık net zarara kıyasla Reddit, 31 Aralık 2023’te sona eren dönemde ise 90,8 milyon dolar net zarar bildirdi.

Ancak şirket, 2027 yılına kadar, “Çin ve Rusya hariç olmak üzere, reklamcılıktan elde edilen toplam adreslenebilir pazarının küresel olarak 1,4 trilyon dolar olmasını” tahmin ettiğini söyledi. Reddit ayrıca şu anda reklam pazarının Çin ve Rusya hariç 1 trilyon dolar olduğunu belirtti.

Analiz şirketi Semrush’a göre ise Reddit, ABD’de en çok ziyaret edilen internet sitelerinden biri ancak Facebook’un ana şirketi Meta (META) ve Google’ın ana şirketi Alphabet (GOOGL) gibi teknoloji devleriyle kıyaslanabilecek bir çevrim içi reklamcılık işi kurmakta hala zorlanıyor.

Daha önce de halka arza hazırlanmıştı

Öte yandan, Reddit’e 2021’deki bir finansman turunda 10 milyar dolar değer biçilmişti. Reddit 2021’in sonlarında halka arz için gizlice başvuruda bulunmuş ancak zorlu ekonomik koşullar ve borsada işlem gören teknoloji hisselerinin düşük performansı, şirketi halka arzı ertelemeye zorlamıştı.

İLGİLİ HABER SPK, 2 şirketin daha ilk halka arzını onayladı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), iki şirketin daha ilk halka arz başvurusuna onay verdi.
Etiketler: Reddit halka arz sec
REKLAMI KAPAT X