Reeskont kredisi nedir?: Reeskont kredisinden kimler faydalanabilir?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Reeskont kredisi nedir?: Reeskont kredisinden kimler faydalanabilir?
Doviz.com
12.09.2023 11:43

TCMB'den yapılan açıklamaya göre ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi günlük kullandırım limitleri 1,5 milyar TL’den 3 milyar TL’ye yükseltildi. Peki, Reeskont kredisi nedir? Reeskont kredisinden kimler faydalanabilir? İşte ayrıntılar...

Reeskont kredisi, ihracatçılara ve döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyetlerde bulunan firmalara Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kaynağından kullandırılan uygun maliyetli ve ihracat taahhütlü kredi işlemleridir.

Kredilerin vadesinde geri ödemesi döviz üzerinden gerçekleştiği için TCMB’nin döviz rezervlerine katkı sağlanmaktadır.

Reeskont kredisinden kimler faydalanabilir?

Reeskont kredilerinden ihracatçılar, ihracata yönelik mal üreten imalatçı şirketler, yurt dışı müteahhitler, uluslararası fuarcılık yapan şirketler, döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyet icra eden şirketler faydalanabilir.

Reeskont kredileri, 360 güne kadar vadelendirilebilinirken; para birimine göre kaynak maliyeti Euribor veya USD Libor olarak belirlenmiştir.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası'ndan ihracatçılara destek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatçılara yönelik günlük reeskont kredisi limitini 3 milyar TL’ye yükselttiğini duyurdu.
REKLAMI KAPAT X