Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamede bakanlık değişimi olmadı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamede bakanlık değişimi olmadı
Doviz.com
20.11.2021 09:59

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş'un bu gece yayımlananan Resmi Gazete'yi işaret eden açıklamalarda bulunması ardından Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevden alınacağı iddia edilmişti.

Söz konusu açıklamaların ardından Resmi Gazete'nin internet sitesi çöktü, yoğunluk nedeni ile siteye giriş sorunları yaşandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak 20 Kasım 2021 tarihli ve 31665 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında çok sayıda önemli atama yapılırken Bakanlık değişimi yer almadı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararıyla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Türkiye Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer, bu görevlerinden alındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 5 ile müftü ataması gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda açık bulunan iş müfettişliklerine de 128 atama yapıldı.

Kararlara göre bazı üniversitelere de rektör atandı. Ege Üniversitesi’ne Prof. Dr. Necdet Budak, İstanbul Atlas Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mustafa Küçük, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, Uşak Üniversitesi’ne Prof. Dr Ekrem Savaş atandı.

REKLAMI KAPAT X