Resmi Gazete’de yayımlandı: Kabine'de iki bakan değişti

Okuma Süresi: 3 Dakika
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kabine'de iki bakan değişti
Doviz.com
02.07.2024 08:30

Bir süredir gündemde olan Kabine değişikliği iddiaları gerçekleşti. Buna göre görevden affını isteyen Mehmet Özhaseki yerine Cumhurbaşkanı kararı ile Murat Kurum atandı. Görevi bırakacağı gündemde olan Fahrettin Koca'nın yerine ise Sağlık Bakanı olarak Kemal Memişoğlu getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Kabine'de iki bakan değişikliğine gidildi.

Görevden af talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, Cumhurbaşkanı kararı ile Murat Kurum atandı.

Böylelikle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Kurum, ikinci kez bakanlık görevine getirilmiş oldu.

Murat Kurum'un bu göreve atanmasıyla birlikte AK Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı ise 264'e düştü.

Murat Kurum kimdir?

Murat Kurum, 1976 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini Mimar Kemal Lisesi’nde tamamlamıştır.

Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan (1999) Kurum, yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında tamamlamıştır (2017).

İnşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalışan (1999-2005) Kurum, daha sonra TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yapmıştır (2005-2006).

TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine atanan (2006-2009) Kurum, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini ifa etmiştir (2009-2018 Temmuz).

Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sağlık Bakanlığı’na yeni atama

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin ardından kurulan Kabine'de yer alan ilk isimlerden olan Fahrettin Koca, özellikle pandemi döneminde üstlendiği görevle kamuoyunun en fazla dikkatini çeken bakanlardandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı'na İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu aslen Rizeli olup, 1966 yılında Trabzon’da dünyaya gelmiştir.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1990 yılında bitiren Memişoğlu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 1995 yılında Genel Cerrahi Uzmanlığını almıştır.

1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesinde Genel Cerrahi Uzman olarak görev yapan Memişoğlu, 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde bulunmuştur.

2000-2002 yıllarında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Başasistanlık yapan Memişoğlu, 2002 yılı sonunda PTT Hastanesine Başhekim olarak atanmış, 2008 yılında Genel Cerrahi Doçent, 2016 yılında da Genel Cerrahi Profesör olmuştur.

2012 yılında İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atanan Memişoğlu, Mayıs 2014 – Ekim 2016 tarihleri arasında aynı birliğin Genel Sekreterlik görevini yürütmüştür. 06 Ekim 2016 tarihinde ise İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştır.

Prof. Dr. Memişoğlu’nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

REKLAMI KAPAT X