Reuters kaynakları: Borç limitinin 2 yıllığına yükseltilmesi konusunda anlaşmaya yaklaşıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Reuters kaynakları: Borç limitinin 2 yıllığına yükseltilmesi konusunda anlaşmaya yaklaşıldı
Doviz.com
26.05.2023 15:34

ABD'nin temerrüde düşmesi ihtimali, ABD ve dünya piyasalarınca yakından takip edilirken; Reuters kaynakları, borç limitinin yükseltilmesinde anlaşmanın yakın olduğunu belirtti.

Reuters'in ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, Demokrat Başkan Joe Biden ve Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Kevin McCarthy, 31,4 trilyon dolar seviyesinde olan borç limitinin 2 yıllığına yükseltilmesi konusunda anlaşmaya yakın olunduğunu bildirdi.

Haberde belirtilen detaylara göre anlaşma henüz tamamlanmasa da savunmayla ilgili olmayan ihtiyari harcamaların mevcut seviyede tutulacağı, orduyla ilgili harcamaların artırılması bekleniyor.

Nihai anlaşmanın konut ve eğitim gibi ihtiyari harcamalar için ne kadar ödenek ayrılacağını belirleyeceği ifade ediliyor.

Biden'a göre ilerleme kaydedildi

ABD Milli Gelirler Dairesi (IRS) ise tartışmalı bir konu olmayı sürdürüyor. Beyaz Saray, IRS'e daha fazla kaynak aktararak zengin ABD vatandaşları vergi konusunda hedeflese de Cumhuriyetçiler Parti'den henüz destek alamadığı belirtiliyor.

Başkan Biden ise perşembe günü yaptığı açıklamada McCarthy ile görüşmelerinde borç limiti tavanının kaldırılması konusunda ilerleme kaydedildiğini ve danışmanların süreci devam ettireceğini açıklamıştı.

ABD'nin kredi notu düşürülebilir

Yellen, ABD'nin 1 Haziran'da nakit sıkıntısı çekebileceğini ve borçlarını ödeyemeyebileceği uyarısında bulunmuştu.

Borç limiti başta altın olmak üzere piyasaları tehdit ederken, Fitch'in ardından Moody's de ABD'nin en üst seviyede bulunan kredi notunun düşürülebileceği uyarısında bulunmuştu.

REKLAMI KAPAT X