Reuters: Şimşek önümüzdeki hafta bankacılarla görüşecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Reuters: Şimşek önümüzdeki hafta bankacılarla görüşecek
Doviz.com
09.06.2023 15:12

Reuters haber ajansının iddiasına göre Bakan Şimşek, önümüzdeki hafta perşembe günü bankacılarla bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in getirilmesinin ardından bugün de TCMB Başkanlığına Hafize Gaye Erkan’ın atandığı duyuruldu.

Resmi Gazete’de duyurulan bu karar sonrasında Reuters ise yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

Buna göre Reuters, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalar ile gelecek hafta bir araya geleceğini duyurdu.

Konuya yakın bankacıların verdiği bilgiye göre toplantının gelecek hafta perşembe günü olması bekleniyor.

Reuters’ın görüşlerine başvurduğu üst düzey bir bankacı, "Bu doğal olarak yapılması gereken bir toplantı" ifadelerini kullandı.

Kaynaklar ayrıca toplantıda yeni bakan ile sektör değerlendirmesinin ve güncel konuların görüşülmesinin beklendiğini ifade etti.

'Rasyonel zemin' vurgusu yapılmıştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in atanmasından sonra mevcut politikalardan ortodoks politikalara geçiş beklentisi piyasalarda artarken Bakan Şimşek ise atanmasının hemen ardından "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır" açıklamasını yapmıştı.

Şimşek, Twitter paylaşımında da "Öngörülebilirliği artıracak kurallar temelinde politika yapıcılığına bağlılığımızı teyit ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

REKLAMI KAPAT X