Rus petrolünün taşıma hakimiyeti Yunanistan'a geçti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Rus petrolünün taşıma hakimiyeti Yunanistan'a geçti
Doviz.com
12.06.2023 15:42

AB'nin Rus petrolünün transferine ambargo koymasına rağmen ünlü ekonomist Robin Brooks, Yunan armatörlerin Rus petrolünün transferine nasıl hakim olduğunu anlattı.

TRT Haber'in aktardığına göre, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte ambargo uygulanan Rus petrolünde hakimiyeti Yunan armatörler almaya başladı. Bu ise Avrupa Birliği'nin boykot kararının hiçe sayıldığını gösterdi.

Bu gelişmenin ardından ünlü ekonomist Robin Brooks da sosyal medya hesabından Rus petrolünün trafiğini anlattı.

Brooks, savaştan önce Rus limanlarından kalkan tankerlerin yüzde 33'ünü Yunanların taşıdığını, savaştan sonra bu oranın ise yüzde 50'lere yükseldiğini belirtti.

Rus petrolünün sevkiyatında Yunan gemilerinin hakimiyetini grafiklerle paylaşan Brooks "Avrupa Birliği, Putin'in işgalini dizginleyecek güce sahipti, ama bu kararı alıp Yunan şirketlerini durdurmadılar" yorumunu yaptı.

Brooks ayrıca Yunan denizcilik lobisinin, Rusya'nın petrol nakliyatını organize ettiğini, Avrupa Birliği'nin de buna göz yumduğunu iddia etti.

Ekonomist Robin Brooks paylaşımlarında Yunan gemilerinin ve Yunan armatörlerin kapasitesinin alternatifinin olmadığını da aktardı.

Kaynak: Robin Brooks - Twitter

REKLAMI KAPAT X