Rusya’dan dost ülkelerin yatırımlarını kolaylaştıracak yeni hamle

Okuma Süresi: 1 Dakika
Rusya’dan dost ülkelerin yatırımlarını kolaylaştıracak yeni hamle
Doviz.com
30.10.2023 14:14

Rusya, dost ülkelerdeki kişi ve kuruluşların Rusya'ya olası yatırımlarını kolaylaştırmak için prosedürleri basitleştireceğini duyurdu.

Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu “dost” ülkelerdeki kişilerin ve şirketlerin Rusya’ya kolay yatırım yapabilmeleri için basitleştirilmiş bir bankacılık prosedürü oluşturacaklarını açıkladı.

Mishustin, 25 ülkedeki kişilerin ve kuruluşların Rusya’da basitleştirilmiş bir prosedürle banka hesabı açmalarına ve para yatırmalarına izin verileceğini duyurdu.

25 dost ülkeye uygulanacak

Başbakan Mishustin, “Yabancı işletmeler ve girişimciler için daha uygun koşulların sağlanması, devlet başkanımızın belirlediği ulusal hedeflerin uygulanması kapsamında hükümetin finansal egemenliği sağlamaya yönelik sistematik çabalarının önemli bir parçası” dedi.

Prosedürün Türkiye, Çin, Hindistan, Brezilya, Suudi Arabistan, Kazakistan ve Belarus’un da aralarında bulunduğu 25 dost ülkeye uygulanacağı açıklandı.

Rusya, Ukrayna’daki savaşın ardından Batılı devletlerin Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımlara katılan ülkeleri “dost olmayan ülkeler” olarak nitelendiriyor.

REKLAMI KAPAT X