Rusya Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Rusya Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Doviz.com
15.09.2023 14:16

Rusya Merkez Bankası, ülkedeki enflasyonun yüksek seyrini gerekçe göstererek politika faizini yüzde 12’den 13’e yükseltme kararı aldı.

Bankadan yapılan açıklamada, ülke ekonomisindeki enflasyon baskısının yüksek seviyede devam ettiği kaydedildi.

İç talebin üretim kapasitesini aştığı, bu durumun da ithalat talebini yükselttiği değerlendirmesinin yapıldığı açıklamada, Rus rublesinin de bu nedenle değer kaybettiği belirtildi.

Enflasyonun 2024'te yüzde 4 seviyesine düşürülmesine yönelik hedefin geçerli olduğu vurgulanan açıklamada, "Rusya Merkez Bankası, politika faizini yüzde 13 seviyesine yükseltme kararı almıştır." denildi.

Açıklamada, enflasyonda hedef seviyesine ulaşılması için sıkı mali politika uygulamalarında sürenin uzatılabileceğine de işaret edildi.

Yıllık enflasyon oranının 11 Eylül itibarıyla yüzde 5,5 seviyesinde olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, yıl sonunda enflasyon oranının yüzde 6 ila 7 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi.

İLGİLİ HABER ABD, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşını destekleyen ve sürdürenlere yönelik 100'e yakın yeni yaptırım uygulandığını bildirdi.
REKLAMI KAPAT X