Rusya’nın otomobil ithalatında Çin’in payı %90’ı geçti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Rusya’nın otomobil ithalatında Çin’in payı %90’ı geçti
Doviz.com
19.09.2023 17:15

Rusya Federal Gümrük Servisi (FTS) Başkan Vekili Ruslan Davıdov, Rusya’nın otomobil ithalatında Çin’in bu yılın ilk 8 ayında yüzde 92 paya sahip olduğunu söyledi.

Davıdov, Rus haber ajansı RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada, Rusya ile Çin arasındaki ticaret hacminin “güçlü bir şekilde” arttığını söyledi.

Rusya’nın Avrupa Birliği (AB) ile ticaretinin ise düşmeye devam ettiğine işaret eden Davıdov, “Bu da elbette öngörülebilir bir durum, çünkü AB pazarı Rusya'ya kendisini kapattı.” dedi.

Davıdov, Rusya'nın dış ticaretinde yaşanan değişimle ilgili otomobil pazarından örnek vererek, “Rusya’nın otomobil ithalatında Çin bu yılın ilk 8 ayında yüzde 92 paya sahip. Avrupa bu anlamda kapandı, satışları durdurdu.” diye konuştu.

Rusya merkezli Autostat verilerine göre, ülkede yeni otomobil satışları ağustosta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 160 artarak 109 bin 700’e çıktı.

Avtovaz firması yeni otomobil satışlarında en çok paya sahip şirket konumundayken, Çinli Chery firmasının ise ikinci sırada yer aldı.

Çok sayıda Batılı otomobil şirketi, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldığını duyurmuştu.

İLGİLİ HABER Volvo'nun Rusya'daki varlıkları bir Rus yatırımcıya devredildi Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Volvo'nun Rusya'daki tüm varlıklarının bir Rus yatırımcıya devredildiğini duyurdu.
REKLAMI KAPAT X