S&P’den Türkiye ve Nijerya’ya yönelik ortak açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
S&P’den Türkiye ve Nijerya’ya yönelik ortak açıklama
Doviz.com
07.07.2023 15:51

S&P Global, Türkiye ve Nijerya’yı birlikte değerlendirerek, seçimlerin ardından para politikasında değişikliklere gidildiğini, bunun da döviz talebini sınırlamaya yardımcı olduğunu bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global'in "EMEA Gelişen Piyasa Ülke Derecelendirme Trendleri 2023 Yıl Ortası: Parlak Noktalar Ortaya Çıkıyor" başlıklı raporunda, Türkiye ile Nijerya birlikte değerlendirilerek, "Nijerya ve Türkiye'deki seçimlerin ardından, hükümetler para politikası ayarlarında değişiklik yapıyorlar; bu bize göre döviz rezervlerini yeniden inşa etmelerine ve perakende döviz talebini sınırlamalarına yardımcı olabilir. Aynı zamanda, her iki ekonomideki politika yapıcılar, yüksek enflasyon ve kur oynaklığı ile uzun süreli bir mücadele bekleyebilirler" denildi.

Raporda, EMEA'daki en büyük gelişmekte olan piyasa ekonomilerinden beşi olan Mısır, Nijerya, Türkiye, Polonya ve Güney Afrika'nın maliye, yapısal ve para politikalarını sıfırlama baskısı altında olduğuna işaret edilerek, "Bu, Mısır, Nijerya ve Türkiye'de artan para birimi ve enflasyon baskılarını ve Polonya'nın gelecekteki AB Uyum Fonu ve Yeni Nesil sermaye girişlerinde GSYİH'nın %5'ini alıp almayacağı konusundaki belirsizliği yansıtıyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

İLGİLİ HABER MÜSİAD, yıl sonuna ilişkin dolar kuru tahminini açıkladı Haftanın son işlem gününde döviz kurlarında yatay bir seyir hakim olurken; MÜSİAD Başkanı Asmalı, dolar kurunun yıl sonundaki seyrine yönelik görüşlerini paylaştı.
REKLAMI KAPAT X