Reuters haber ajansı, Suriye'nin başkenti Şam'da Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konakladığı otelin yakınlarında bir patlama meydana geldiğini bildirdi.
Macron, dün Şam'a giderek, Aralık 2024'te Beşşar Esed yönetiminin devrilmesinden bu yana Suriye'yi ziyaret eden ilk büyük Batılı ülke lideri olmuştu.
Macron'un tarihi ziyaretinin ardından bir Reuters muhabiri, Suriye'nin başkenti Şam'da patlama sesleri duyulduğunu bildirdi.
Reuters'a konuşan bir güvenlik kaynağı da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un konakladığı otelin yakınında çok sayıda patlayıcının infilak ettiğini açıkladı.
Patlama seslerini doğrulayan bölge kaynakları da bomba yüklü bir araç ve bomba yüklü bir motosikletin infilak ettiğini duyurdu.
İlk belirlemelere göre en az 15 kişinin yaralandığı olay yeri güvenlik çemberine alınırken, Macron'un şu sıralarda Başkanlık Sarayı'nda olduğu belirtildi.
Şam’ın Hamidiye Çarşısı'na giden yol üzerindeki Adalet Sarayı yanındaki bir kafede 2 Temmuz’da da bombalı terör saldırısı düzenlenmiş, 10 kişi ölmüş 21 kişi yaralanmıştı.