Samsung'dan esnek çalışmada yeni model: Her ay bir cuma günü izin yapılacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Samsung'dan esnek çalışmada yeni model: Her ay bir cuma günü izin yapılacak
Doviz.com
14.06.2023 14:50

Teknoloji devi Samsung, Güney Kore'de şirket içerisindeki genç yetenekleri elinde tutabilmek için esnek çalışma düzenlemesine gideceğini açıkladı.

Şirketin aldığı karara göre, çalışanların haftada 40 saatten fazla çalışması durumunda, Güney Kore'deki personelin her ay bir cuma günü izin yapmasına imkan tanınacak.

Buna göre şirket sözcüsü çarşamba günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftadan itibaren fabrika dışı, tam zamanlı personelin maaş çeklerini aldıkları dönemde izin de alabileceklerini söyledi.

Samsung'un hamlesi ise yerel rakibi SK Hynix Inc.'in geçen yıl benzer bir esnek çalışma uygulamasına geçmesinin ardından geldi.

Aralarında popüler sosyal platform Kakao Corp.'un da bulunduğu diğer Güney Koreli teknoloji firmaları da pandeminin ardından daha esnek çalışma düzenlemeleri arayışına girmişti.

Samsung ve diğer şirketlerden gelen düzenlemeler ise özellikle iş-yaşam dengesine değer veren genç yetenekleri elde tutmayı amaçlıyor.

Zira, Samsung'un 2022 şirket raporuna göre, Y ve Z kuşağı küresel olarak şirketin iş gücünün yaklaşık dörtte üçünü oluşturuyor.

Güney Kore'nin ise diğer ülkelere nazaran nispeten daha muhafazakar bir çalışma kültürünün olduğu biliniyor. Buna göre Güney Kore, 2021'de OECD üyeleri arasındaki ortalamadan yaklaşık 200 saat daha fazla çalışarak dünyanın en çok çalışan ülkeleri arasında yer almıştı.

REKLAMI KAPAT X