Sanayi üretiminde aylık bazda ılımlı artış

Okuma Süresi: 1 Dakika
Sanayi üretiminde aylık bazda ılımlı artış
Doviz.com
10.09.2024 10:18

Sanayi üretim endeksi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış kaydetti. Böylelikle endeks haziran ayındaki aylık gerilemenin ardından ılımlı da olsa yeniden aylık artış kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı sanayi üretimi verilerini açıkladı.

Büyümenin öncü göstergesi olan sanayi üretimi haziranda aylık bazda yüzde 0,4 arttı, yıllık bazda ise yüzde 3,9 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2024 yılı Temmuz ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,1 azaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 8,2 arttı.

Sanayi üretimi aylık yüzde 0,4 arttı

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2024 yılı Temmuz ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,1 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,5 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,9 azaldı.

İLGİLİ HABER İŞKUR açıkladı: En çok hangi sektörlerde açık var? İŞKUR verilerine göre açık iş sayısı ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,85 düşüşle 221 bin 874 oldu. Peki, yılın ilk 8 ayında en fazla personele ihtiyaç duyulan sektörler hangileri oldu? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X