Savunma sanayisinden 6 milyar dolarlık ihracat hedefi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Savunma sanayisinden 6 milyar dolarlık ihracat hedefi
Doviz.com
23.11.2023 12:00

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Konya'da savunma sanayi yöneticisi ve çalışanları ile bir araya gelerek, son dönemde bu konuda yapılan çalışmaları masaya yatırdı. Yılmaz ayrıca savunma sanayinde ihracat hedefinin 6 milyar dolar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları'na katılarak millileşme vurgusu yaptı.

Yılmaz, Konya'nın savunma sanayi ihracatında 4. şehir konumunda olduğunu dile getirerek, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da savunma sanayi alanına yönelik desteklerin beklendiğini aktardı.

Savunma sanayi ihracatında yıl sonu hedefi 6 milyar dolar

Sektör ihracatının yıl sonu hedefinin 6 milyar dolara ulaşmak olduğunu belirten Yılmaz, dünyanın ilk SİHA gemisinin teslim edildiğini, yeni gemi ve uçak çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi.

İLGİLİ HABER Nitelikli yatırımlara avantajlı finansman programı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katma değeri yüksek, ihracat potansiyelini artırıcı nitelikli yatırımları destekleyeceklerini belirterek, “Nitelikli yatırımlara yönelik olarak Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi’nin uygulama detaylarını TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan kamuoyuyla paylaşacak" dedi.
REKLAMI KAPAT X