SBF: Olayları öğrendikten sonra ifade vereceğim

Okuma Süresi: 1 Dakika
SBF: Olayları öğrendikten sonra ifade vereceğim
Doviz.com
05.12.2022 15:20

FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, kripto para borsasının olağanüstü çöküşüne yol açan olayları öğrenmeyi tamamladıktan sonra Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde ifade vereceğini duyurdu.

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi ise, FTX'in çöküşünü araştırmak üzere aralık ayında bir oturum düzenlemeyi planlıyor. Bu oturum içerisinde FTX’in eski CEO’su Bankman-Fried da dahil olmak üzere ilgili şirket ve kişilerin dinlenilmesi bekleniyor.

Komite Başkanı Maxine Waters, geçen hafta Bankman-Fried'ı 13 Aralık'ta yapılacak oturuma katılmaya davet etti.

Sam Bankman-Fried ise, Waters'a gönderdiği yanıtta, "Olanları öğrenip gözden geçirdikten sonra, komitenin karşısına çıkıp açıklama yapmanın benim görevim olduğunu hissediyorum." dedi.

Bankman-Fried, bunun 13 Aralık'tan önce gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden emin olmadığını da sözlerine ekledi.

Bankman-Fried ayrıca, şirketinin çöküşünün alacaklıları milyarlarca dolarlık zararla karşı karşıya bırakmasının ardından geçen hafta verdiği bir dizi röportajda dolandırıcılık iddialarını da reddetmişti.

FTX ise, rakip kripto borsası Binance ile olası bir birleşmenin başarısız olduğu bir haftanın ardından kasım ayında iflas başvurusunda bulunmuştu. Bunun sonrasında Bankman-Fried, müşteri mevduatlarını FTX'in bağlı ticaret firması Alameda Research'e aktarmakla suçlanarak, FTX sadece 72 saat içinde yaklaşık 6 milyar dolarlık para çekme işlemi yaşamıştı.

Etiketler: SBF FTX kripto borsası
REKLAMI KAPAT X