Schengen vizesinde zam hazırlığı: Yeni fiyatlar ne kadar olacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Schengen vizesinde zam hazırlığı: Yeni fiyatlar ne kadar olacak?
Doviz.com
08.02.2024 14:30

Avrupa Komisyonu, Schengen vize ücretlerinin artırılması için yeni bir teklif sundu. Teklifin yasalaşması halinde vize ücretlerinin ne kadar olacağı da belirlendi.

Avrupa Komisyonu, Schengen vizesi ücret artışına ilişkin yeni bir teklif sundu. Bu kapsamda teklifin yasalaşması halinde Schengen vize ücretinde birkaç ay içinde artış yapılacağı bildirildi.

Teklifin onaylanması halinde Schengen ücreti yetişkinler için yüzde 12 artışla 80 eurodan 90 euroya, çocuklar için ise 40 eurodan 45 euroya yükselecek.

AB ayrıca, üye ülkelerden sınır dışı edilen kişilerin "yeniden girişini kabul etme konusunda yetersiz işbirliği" gösteren ülkeler için ücreti daha da arttırmayı planladığını duyurdu.

İLGİLİ HABER 8 soruda dijital Schengen vizesi: Vize almak kolaylaşacak mı, başvurular ne zaman başlayacak? AB’nin Schengen vizesi için internetten başvurunun önünü açan düzenlemeyi kabul etmesi, pek çok soru işaretini de beraberinde getirdi. İşte dijital Schengen vizesine yönelik merak edilen 8 soru ve yanıtları..
REKLAMI KAPAT X