Sektör temsilcileri konut piyasasında hareketlilik için haziran ayını işaret etti (Videolu)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
18.04.2023 16:29

Uzun süredir sakin seyrini sürdüren konut piyasası, bayram öncesi de durgunluğunu korurken; sektör temsilcileri, sektörün haziran ve temmuz aylarında hareketlenebileceğini belirtti.

Konut piyasası Ramazan ayında sakin bir görünüm sergilerken, yaklaşan bayram öncesinde de durgunluğunu sürdürüyor.

Bu durgunlukta ise özellikle son yıllarda artan talebin arzı karşılamaması nedeniyle fiyatların ulaştığı seviyeler etkili oluyor. Uzmanlar ise konut piyasasının haziran ve temmuz aylarında hareketleneceğini söylüyor.

"Ramazan ayında konut piyasası durgun seyretti"

Konut satışlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan emlakçı Şerafettin Başaran, "Şu anda konut arzı yetersiz. Maliyetlerin de artmasıyla çok fazla yeni konut yapılmıyor. Fiyatlar da buna bağlı olarak yüksek seyrediyor. Yeni daire fiyatlarının eskilere göre daha çok yükseldiğini söyleyebilirim. Eski konutlara deprem sonrası talep oldukça düştü. Ramazan ayında konut piyasası durgun seyretti. Talep yüzde 3-4 oranında oldu. Mart ayında konut satışları oldukça düştü. Nisan ayına da bu şekilde yansıdı" dedi.

"Konut piyasası yaz aylarında hareketli olur"

Başaran, "Konut piyasasında haziran ve temmuz ayı itibarıyla hareketlilik olacağını düşünüyorum. Yaz aylarında hareketli olur. Vatandaşlar da TOKİ kura sonuçlarını da bekliyor" ifadelerini kullandı.

Bahçelievler bölgesinde 2+1 yeni bir dairenin 2 milyon 800 bin TL ile 3 milyon TL'den satıldığını söyleyen Başaran, "3+1 yeni daireler 3 milyon TL'den başlıyor, 4 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Dubleks daireler ise konuma göre değişiyor, ortalama 5-6 milyon TL'den satılıyor. 2+1 kiralık daireler 9-10 bin liradan başlıyor. 3+1 kiralık daireler ise 10 bin liradan başlıyor, 13 bin liraya kadar çıkıyor" diye konuştu.

REKLAMI KAPAT X