Sektör temsilcilerinden fahiş fiyat artışlarına sitem (Videolu)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
22.05.2023 13:28

2023 seçimleri ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından fiyatların yükselişe geçtiğini belirten sektör temsilcileri; artan fiyatlara sitemde bulunarak, yetkililerden sektöre yönelik denetimlerini artırmalarını istedi.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Maraş merkezli depremlerden sonra birçok ilde yaşanan kiralık ve satılık konutta fahiş fiyat sıkıntısı Diyarbakır’da da başlamıştı. Depremden sonra bir nebze de olsa arz edilen konutlar, seçimle birlikte tekrar durma noktasına geldi.

TURYAP Diyarbakır Temsilcisi Mehmet Çetin, 14 Mayıs’taki seçimden sonra nispeten de olsa konut satışlarında hareketliliğin olduğunu, tekrar 28 Mayıs’taki seçimin piyasayı etkilediğini belirtti.

“Yetkililer emlak sektöründe ciddi denetimler yapmalı”

Kentte kiraların 3 bin TL’den 10 bin TL’ye kadar bir kerede yükseldiğine dikkat çeken Çetin, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“Kiralar konusunda ise yıkıcı depremden sonra evleri yıkılan veya ağır hasar alan vatandaşlarımızın hasarsız konutlara ciddi anlamda konut talebi oluşmaya başladı.

Ortalama kira değeri 3 bin TL olan konutları 10 bin TL’ye kadar çıkardılar. Bu fahiş fiyatların önüne geçmek gerekiyor. Özellikle de işin ehli olmayan satıcılar malum fiyatların üstüne kat kat fiyatlar katarak piyasayı yükseltiyorlar.

Bunlar yüzde 2’lik komisyonla yetinmeyip satıcıların aldığı fiyatların üstüne kendi fiyatlarını da koyarak satış yapmaya başladılar. Bir an önce yetkililer emlak sektöründe ciddi denetimler yapmalıdır”

Tıklayın: Gayrimenkul sektörü seçimleri bekliyor: Fiyatlarda %40 artış öngörüsü

REKLAMI KAPAT X