Selden etkilenenlere verilecek destek tutarı açıklandı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Selden etkilenenlere verilecek destek tutarı açıklandı
Doviz.com
06.09.2023 11:38

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hasar tespit çalışmalarının başladığını belirterek, sel ve su baskınlarından etkilenen ailelere hane başına 15.000 TL yardım ödemesi yapılacağını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, İstanbul'da selden etkilenen yerlerde hasar tespit çalışmalarının başladığını belirterek, sel ve su baskınlarından etkilenen ailelere destek verileceğini duyurdu.

Buna göre Yerlikaya, "İlk etapta sel ve su baskınlarından etkilenen ailelerimize hane başına;  AFAD’dan 10.000 TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 5.000 TL olmak üzere toplam 15.000 TL yardım ödemesi yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış İstanbul'un Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçesinde sele neden olmuştu.

İstanbul Valiliği ise dün akşam İstanbul'un bazı ilçelerinde meydana gelen sel nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin ise yaralandığını açıklamıştı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada buna göre şunlar paylaşılmıştı:

"İstanbul'un kuzeyinde yer alan ilçelerde 05.09.2023 tarihinde saat 21.00 sıralarında oluşan sağanak yağışın ardından su baskınları meydana gelmiştir. Metrekareye 125 kilogram yağışın düştüğü tespit edilirken sel nedeniyle Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde birer olmak üzere iki kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam etmektedir.

Su baskınları nedeniyle kamu hizmeti veren bazı kuruluşlar da selden kısmen etkilenmiştir. Bu kapsamda 112 acil çağrı merkezine 1.150, belediyelere ise 2.540 su baskını ihbarı alınmıştır. AFAD, İtfaiye, İSKİ ve belediyelerin kurtarma ekipleri gelen ihbarları karşılamak için aralıksız çalışmaktadır. Ayrıca emniyet, jandarma ve sağlık birimleri de çalışmalara tüm imkanlarıyla destek vermektedir.

Su baskınlarında ilk belirlemelere göre 1.754 ev ve işyeri etkilenmiş olup, söz konusu bölgelerde mahsur kalan vatandaşımız bulunmamaktadır. Selden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları kamu misafirhaneleri ve tesislerde karşılanacaktır. Ayrıca Kızılay ve belediyelerin ilgili birimleri selden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."

REKLAMI KAPAT X