Sellerin ekonomik maliyeti ne kadar oldu?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Sellerin ekonomik maliyeti ne kadar oldu?
Doviz.com
12.07.2023 09:37

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, son aylarda yaşanan sel felaketlerinde ekonomik kaybın 3 milyar liraya yakın olduğunu belirtti.

Son birkaç gün içinde Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Samsun, Giresun, Ordu'yu sellerin vurduğunu hatırlatan Doğan, yazısında şöyle devam etti:

"İş yerleri, konutlar, araçlar sular altında. Son iki aydır da Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde kuvvetli sağanak sonrası sel ve su baskınları yaşanıyor; baskınların neden olduğu ekonomik kayıp da artıyor.

Sigortacılara göre son aylarda yaşanan sel afetlerinin yarattığı ekonomik kayıp 3 milyar TL’ye yakın. Sigortalı kayıp ise 300-350 milyon TL. Bu da şu anlama geliyor ki, toplam ekonomik kaybın yüzde 10’unu sigortacılar karşılayacak. "

Selden etkilenen KOBİ’lere 300 bin TL’ye kadar acil destek kredisi verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, selden etkilenen illerdeki KOBİ’lere Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 300 bin liraya kadar “Acil Destek Kredisi” sağlanacağını duyurdu.

Kacır, söz konusu krediye ait kâr payı veya faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını bildirdi.

İLGİLİ HABER Bakan açıkladı: Selden etkilenen KOBİ’lere 300 bin TL’ye kadar acil destek kredisi verilecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 7 ilde selden etkilenen işletmelere 300 bin TL'ye kadar acil destek kredisi sağlanacağını; kredinin KOSGEB tarafından karşılanacağını duyurdu.
Etiketler: sel doğal afet kobi kredi
REKLAMI KAPAT X