Selvi: Emekliye zam, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare için bugüne bırakıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Selvi: Emekliye zam, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare için bugüne bırakıldı
Doviz.com
13.07.2023 09:46

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği emekli aylıklarına %25 oranında zam yapılmasını düzenleyen madde Meclis’te kabul edildi. Abdulkadir Selvi ise emeklilere zamla ilgili maddenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile istişare edilmek üzere bugüne bırakıldığını iddia etti.

TBMM Genel Kurulu’nda, memur emeklilerinin aylıklarında artış öngören düzenleme, yüzde 25 olarak kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, Emekli Sandığı emeklileri yılın 6 ayı için enflasyon farkı ile birlikte toplamda yüzde 25 zam alacak. Düzenleme temmuz ayından itibaren uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise “Emekli maaş zammı ne olacak” başlıklı yazısında, emeklilere zamla ilgili maddenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la istişare edilmek üzere bugüne bırakıldığını iddia etti.

Selvi yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

“MHP Lideri Bahçeli memurlara olduğu gibi emeklilere de 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılmasını teklif etti.

Yasa teklifi dün Meclis’te görüşülmeye başlandı.

Ancak emeklilere zamla ilgili madde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la istişare edilmek üzere bugüne bırakıldı. Klasik bir cümle vardır. “Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi” diye ama emeklilerimizin hem gözleri hem kulakları Erdoğan’a çevrilmiş durumda. Gerçekten de emeklilerimiz ciddi geçim sıkıntısı yaşıyor.”

İLGİLİ HABER Devlet Bahçeli'den emeklilere yönelik 'seyyanen zam' çağrısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emeklilere verilen yüzde 25’lik maaş artışının makul ve yeterli bulunmadığını belirterek, "Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır." dedi.
REKLAMI KAPAT X