Selvi: Mehmet Şimşek, alacağı kararlara 2 yıl boyunca karışılmamasını istiyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Selvi: Mehmet Şimşek, alacağı kararlara 2 yıl boyunca karışılmamasını istiyor
Doviz.com
31.05.2023 11:10

Hürriyet yazarlarından Abdulkadir Selvi, Mehmet Şimşek’in kendi istediği takımı kurup, 2 yıl boyunca alacağı kararlara karışılmamasını istediğini aktardı.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Mehmet Şimşek’in “elini taşın altına koymaya hazır olduğunu” öne sürdü.

“Cumhurbaşkanı ile görüşmelerinin olumlu geçtiği söyleniyor. Mehmet Şimşek ilk kez bakan olacak değil. Daha önce de Erdoğan’la çalıştı. Ekonomiyle ilgili ne yapılması gerektiği konusunda bir sorunu yok. Ne yapacağını çok iyi biliyor” diye yazan Selvi ayrıca şunları ifade etti:

“Başarılı olabilmek için ekonomi yönetiminde istediği takımı kurup en az 2 yıl boyunca alacağı kararlara karışılmamasını istiyor. Başarı için bunu çok önemsiyor.”

“Faiz konusu, aşılması gereken bir nokta”

Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Şimşek arasında “faiz” konusunun aşılması gereken bir nokta olduğunu da ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erdoğan çalıştığı isimlere alan açan bir lider. Ancak Erdoğan’ın faiz konusunda bir tercihi var. Mehmet Şimşek’in ise faiz konusunda farklı düşündüğü biliniyor. Şimşek ihtiyaç olduğunda faiz artırımı yapılmasını savunan isimlerden. Erdoğan ile Şimşek yüzde 90 oranında birlikte çalışacaklar. Ancak faiz konusunda aşılması gereken bir nokta var.”

Selvi, yazısında diğer bakanlıkların da yavaş yavaş şekillendiğine atıfta bulunarak, “Yeni isimler göreceğiz. İçlerinde bakan yardımcıları da var mülki idareden gelecek isimlerde” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAMI KAPAT X