SGK, borç yapılandırmasında süre 31 Ağustos’a uzatıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
SGK, borç yapılandırmasında süre 31 Ağustos’a uzatıldı
Doviz.com
22 Haziran 2026 08:57

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yayımlanan genelgeyle, prim borçlarının yapılandırılmasında başvuru ve ilk taksit ödeme süresi 31 Ağustos'a uzatıldı. Yeni düzenlemeyle haciz işlemleri durdurulurken, tecil süresi 72 aya çıkarılarak faiz oranlarında indirime gidildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 4A işveren prim borçları, 4B Bağ-Kur prim borçları ve idari para cezalarının yapılandırılmasına ilişkin genelgeyi tüm teşkilatlara gönderdi.

Genelgeye göre, 2026 yılı Haziran ayı dahil olmak üzere bu dönemden önceki aylara ait borçlar ile 31 Ağustos 2026’ya kadar tebliğ edilip kesinleşen idari para cezaları yapılandırma kapsamına alınacak.

Taksit süresi 72 aya çıkarıldı

Yapılandırma kapsamında azami tecil yani taksitlendirme süresi 36 aydan 72 aya çıkarıldı. Teminatsız tecil işlem limiti ise 10 milyon lira olarak güncellendi.

Toplam borcun 10 milyon lirayı aşması halinde, yalnızca aşan tutarın yarısı kadar teminat istenecek.

İlk taksit için son tarih 31 Ağustos

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin ilk taksiti en geç 31 Ağustos 2026’ya kadar ödemesi gerekiyor. Bu tarihe kadar yapılacak işlemlerde tecil faiz oranı yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacak.

Haciz, icra ve satış işlemleri durdurulacak

İlk taksitin ödenmesiyle birlikte haciz, icra ve satış işlemleri durdurulacak. Araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabilmesinin önü açılacak.

Kaynak: SGK

REKLAMI KAPAT X