SGK Uzmanı Erdursun, emeklilerin yeni taban aylığına ilişkin tahminini paylaştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
SGK Uzmanı Erdursun, emeklilerin yeni taban aylığına ilişkin tahminini paylaştı
Doviz.com
14.11.2023 14:08

Temmuz ayı zammının ardından milyonlarca emekli gözünü 2024 yılında yapılacak olan zamma çevirdi. SGK Uzmanı Erdursun ise en düşük emekli aylığına ilişkin tahminini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili son açıklamasında emeklileri daha da rahatlatacak çözümler geliştirdiklerini belirtirken, çok yakında uygulamaya geçeceklerinin altını çizmişti.

Bu gelişmelerin ardından 1 Ocak 2024'te emeklilere yapılacak zamma ilişkin açıklamada bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun ise şunları kaydetti:

"1 Ocak 2024'te SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ortalama yüzde 40 oranında enflasyon farkı verilecek. 7.500 TL'ye tamamlanan en düşük emekli aylığı da 10.000 TL'ye yükseltilecek gibi gözüküyor!"

Öte yandan emeklilere bir de kötü haber veren Erdursun, "Çok çalışan, çok prim günü olanlar ile asgari ücretin üstünde çalışarak daha fazla sigorta primi ve vergi ödeyenler emekli aylıklarında dezavantajlı duruma düşecek!" değerlendirmesinde bulundu.

Erdursun'un paylaşımı öncesi geçtiğimiz haftalarda emekli maaş zammına ilişkin açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur için yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emekliler için ise yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngördüklerini belirterek, herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşmayı ümit ettiklerini söylemişti.

İLGİLİ HABER Yeni asgari ücrete yönelik konuşulan son rakamlar Türkiye’de milyonlarca insanın hayatını yakından ilgilendiren asgari ücret için bazı rakamlar dillendirilmeye başladı. İşte asgari ücrete yönelik konuşulan son rakamlar...
REKLAMI KAPAT X