Sıfır araç sorunu: Otomobil almak için en az 3 ay önce sıraya giriliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Sıfır araç sorunu: Otomobil almak için en az 3 ay önce sıraya giriliyor
Doviz.com
02.06.2023 09:28

Sıfır araç almak isteyen vatandaşlar bayilerde araç bulamamaktan şikayet ederken, en az 3 ay önce sıraya girdiklerini belirtiyor.

Otomotiv sektöründe sıfır araç sorunu büyüyor. Buna göre, yaklaşık 1 yıldır bayilerde sıfır araç bulunamazken, vatandaşlar peşinat ödeyip 3 ay ile 1 yıl arasında sıraya giriyor. Ancak aynı sıfır araçlar galerilerde fahiş fiyatlarla satılıyor.

Sözcü gazetesinin haberine göre; sektörün önde gelen bazı markalarının CEO'ları bu durumdan kendilerinin de rahatsızlık duyduklarını ifade etse de sorunun önüne geçilemiyor.

Buna göre bir sektör temsilcisi, piyasada satılan araçların en az yarısının yatırım amacıyla alındığını, vatandaşın cebindeki parayı korumak için araçlara yatırım yaptığını ifade ederek, döviz ve enflasyonun kontrol altına alınmadan bu durumun düzelmesinin zor olduğunu vurguladı.

İkinci ele talep artıyor

Sıfır araç fiyatları 450 bin-500 bin TL civarında başlarken, bu fiyatlardan bayilerde araç bulamayanlar galerilere gitmek zorunda kalıyor.

Orada da aynı aracın 700 bin TL civarında satılması nedeniyle vatandaşlar mecburen ikinci el araçlara yöneliyor. 

Bayilerde bulunan sıfır araçlar için liste fiyatlarının üzerinde talep edilen ücretler nedeniyle bayilere ceza kesiliyor. Ancak vatandaşın mağduriyeti devam ediyor. Araçlar üst donanım paketleri ve aksesuarla satılmaya çalışılıyor. Bununla birlikte sektör temsilcileri gemilerin geç geldiğini ifade ederken, gelen araçların da çoğunlukla üst donanıma sahip olduğunu belirtiyor.

Tıklayın: Ticaret Bakanlığı’ndan otomotiv bayilerine 17 milyon liralık para cezası

REKLAMI KAPAT X