Sigaraya zamların ardından indirim geldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Sigaraya zamların ardından indirim geldi
Doviz.com
06.04.2024 13:57

TBYD Başkanı Erol Dündar, JTI grubuna ait sigaralara yapılan zamların ardından bazı ürünlerin fiyatlarında indirim gerçekleştiğini duyurdu. Dündar, konuyla ilgili paylaşımında, sistemde sürekli değişiklik yapmak zorunda kalmalarına da sitem etti.

JTI grubu, hafta içi art arda gelen sigara zamlarının ardından bazı ürünlerinde indirim yapma kararı aldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, JTI grubunun indirim kararını rakiplerinin düşük zam yapmasına bağladı.

Son olarak, JTI grubu ürünlerine 8 TL zam yaparken Philip Morris ise ürünlerine 5 TL'lik fiyat artışı uygulamıştı.

Dündar bir başka paylaşımında ise JTI grubunun ikinci kez revize etiği listenin tüketiciler için iyi bir gelişme olmasına rağmen bayiler için "çile ve eziyet" anlamına geldiğini ve sitemde sürekli değişiklik yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. 

İLGİLİ HABER Philip Morris sigara grubuna zam geldi JTI grubuna gelen 8 liralık zammın ardından Philip Morris grubuna ait sigaralara da zam geldi.

En ucuz ve en pahalı sigara kaç TL oldu?

Fiyat değişimlerinin ardından ise Philip Morris grubunun en pahalı sigarası 67 TL, en ucuzu 60 TL; BAT sigara grubunun en pahalı sigarası 72 TL, en ucuzu 56 TL; TT sigara grubunun en pahalı sigarası 62 TL, en ucuzu 50 TL oldu.

JTI sigara grubunda gerçekleşen son indirimin ardından en pahalı sigara 67 TL, en ucuz sigara ise 56 TL'ye indi.

Kaynak: Erol Dündar - X

Sigaranın başlıca zararları nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre küresel çapta yaklaşık 1,2 milyar kişinin sigara kullandığı tahmin edilirken; sigara içen kişiler, kendilerine zarar verdikleri gibi çevrelerinde bulunan kişilerede zarar vermektedir. Bu duruma ise pasif içicilik denilmektedir. Peki sigaranın başlıca zararları nelerdir?

Öncelikle sigaranın en büyük zararını %10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği ile anne karnındaki bebekler görmektedir.

Tütün içinde bulunan Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler, akciğer kanseri başta olmak üzere solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme gibi hastalıklara neden olmaktadır.

Öte yandan sigarada bulunan Karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolestrol depolanmakta ve bunun neticesinde kalp krizi riski artmaktadır.

Sigara içmek ayrıca yemek borusu ile midede ülser ve kanama riskini artırmakta, pankreas kanseri riskini de kuvvetlendirmektedir.

Ayrıca, sigara içen erkeklerin içmeyenlere oranla ellerinde ve parmaklarında daha sık sararmalar görülmektedir.

İLGİLİ HABER Vergi uzmanı hesapladı: Sigaradaki fiyat artışının ne kadarı vergiye gidiyor? Dün JTI grubuna ait sigaralara zam gelmesi üzerine Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sigaradaki fiyat artışının vergi hesabını yaptı. İşte detaylar....
REKLAMI KAPAT X