Sıkılaşmanın ortasında sanayi üretimi hızlandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Sıkılaşmanın ortasında sanayi üretimi hızlandı
Doviz.com
10.07.2024 10:27

Parasal sıkılaşma döngüsünün ortasında TÜİK verilerine göre sanayi üretimi aylık bazda iki ay sonra pozitif bölgeye döndü. Buna göre mayıs ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,7 artış kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs 2024 Sanayi Üretim Endeksi verilerini açıkladı.

TÜİK verilerine göre sanayi üretimi aylık bazda artarken yıllık bazda azaldı.

Yıllık bazda sanayi üretim endeksi yüzde 0,1 düşüş gösterdi. Sanayi üretiminin aylık değişimi ise yüzde 1,7 artışa işaret etti.

Kaynak: TÜİK

Sanayi üretimi verileri nisan ayına göre toparlandı. Nisanda aylık bazda değişim yüzde eksi 5, yıllık bazda ise yüzde -0,7 olmuştu. Sanayi üretimi aylık bazda 2 ayın ardından yeniden pozitif seviyeye döndü.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde ise 2024 yılı Mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %3,9 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi %2,1 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,0 arttı.

İLGİLİ HABER “Milli gelirimizde sanayinin payı belirgin şekilde yükseliyor” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin dünyanın önemli üretim güçlerinden biri olduğunu belirterek, “Türk sanayi bütün dünyaya ihracat yapıyor. Milli gelirimizde sanayinin payı belirgin şekilde yükseliyor." dedi.
REKLAMI KAPAT X