Sinem Dedetaş ve Cem Küçük Karatepe Cezaevi'ne sevk edildi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Sinem Dedetaş ve Cem Küçük Karatepe Cezaevi'ne sevk edildi
Doviz.com
01 Ağustos 2026 21:30

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki isimlerin tutuklanma süreciyle ilgili detaylar netleşirken şüpheliler cezaevine gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyaları kapsamında yargılanan isimlerin işlemleri tamamlanarak ceza infaz kurumuna nakilleri gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, belediye bünyesindeki yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla başlatılan soruşturma neticesinde tutuklandı. Sinem Dedetaş ile birlikte aynı soruşturma dosyasında adı geçen mimar Burçin Çevik, İstanbul’daki işlemlerinin ardından Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine nakledildi. Dedetaş ve Çevik, sabah saat 10.30 sularında resmi işlemlerin sona ermesiyle birlikte Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.

Farklı bir suçlama kapsamında tutuklanan cem küçük çorlu'ya getirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ayrı bir soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Cem Küçük, çıkarıldığı hakimlikçe "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklama kararının ardından Çorlu’ya getirilen Küçük, Sinem Dedetaş ve Burçin Çevik ile aynı saatlerde Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’na konuldu.

Tutuklanan isimler ve sevk detayları

İsim Tutuklama Gerekçesi / Suçlama Sevk Edildiği Kurum
Sinem Dedetaş Yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük iddiaları Karatepe Ceza İnfaz Kurumu
Burçin Çevik Yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük iddiaları Karatepe Ceza İnfaz Kurumu
Cem Küçük "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" Karatepe Ceza İnfaz Kurumu

Söz konusu isimlerin cezaevine giriş saatleri 10.30 olarak kayıtlara geçerken, soruşturma süreçlerine dair hukuki prosedür devam ediyor.