"Sonuç nedeniyle hayal kırıklığına uğramamak zor"

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
15.05.2023 16:50

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyesi, ekonomist  Prof. Dr. Daron Acemoğlu, ekonomideki kötü yönetimin 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerini beklenildiği kadar etkilemediğini belirterek, sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Prof. Dr. Acemoğlu, seçim sonucu nedeniyle hayal kırıklığına uğramamanın zor olduğunu belirterek, ekonomideki kötü yönetim ve yolsuzlukların seçmen üzerindeki etkisinin beklendiği kadar büyük olmadığını yazdı.

Acemoğlu, seçmenlerin aşırı sağa kaydığı tespitini yaparken, ilk turu yüzde 49'un üzerinde oyla tamamlayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha hafife alındığını belirtti.

Deprem bölgesinde AKP'nin "çok iyi" bir performans gösterdiğini söyleyen Acemoğlu, yeni konutlar ve istihdam sözlerinin seçmende etki yarattığını düşünüyor.

Seçim sonuçlarının Türkiye'deki kurumlar için kötü haber olduğunu da yazan Acemoğlu, konuyla ilgili ayrıca şunları kaydetti:

"Demokrasi açısından durum daha bile kötü olabilir. AKP, TBMM'de sandalye kaybetse de muhalefet şu anda daha zayıf ve daha parçalı. Üstelik, CHP koalisyonu bir arada tutmak için müttefiklerine birçok parlamento sandalyesi verdi (bu bir hata olabilir)."

REKLAMI KAPAT X