Sony'den 'Türkiye'den çekiliyor' iddiasına yanıt

Okuma Süresi: 1 Dakika
Sony'den 'Türkiye'den çekiliyor' iddiasına yanıt
Doviz.com
31.01.2023 09:30

Sony'nin Türkiye'den çıkacağı iddialarının artmasının ardından Sony'den bu iddialara yönelik yanıt geldi.

Şirket çalışanlarına bir bilgilendirme yaparak, Türkiye'deki faaliyetlerini distribütörler üzerinden yürüteceğini açıkladı.

Buna göre, geçiş döneminde kısıtlı bir kadro ile fotoğraf makineleri bölümü için hizmet vermeye devam edeceğini açıklayan şirket yetkilileri, Televizyon ve oyun hizmetlerini ise distribütörler üzerinden sürdüreceğini bildirdi. 

12 Mart 1990 yılında Sony Servis ve Mühendislik AŞ olarak Türkiye'de  kurulan şirket 17 Ocak 1995 tarihinde Sony Eurasia Pazarlama AŞ ismini almıştı. Şirket 27 Ocak Cuma günü Türkiye'deki ofisini kapatma kararı almış, geçiş sürecinde ürün hizmet ve gamını distribütörler üstüne taşıyacak şirketin, resmi kapanışını ne zaman yapacağı ise netleşmemişti. 

Sony Global’den yapılan açıklamada ise “Televizyon ve ses sistemlerinde optimizeye gidildi. Ancak müşteri hizmetlerimiz faaliyetlerine devam edecek” denildi.

Şirket, Türkiye’de satışta olan diğer ürün gruplarından kamera sistemleri ve Playstation oyun konsolu için globalden herhangi bir açıklama gelmediği bilgisini de paylaştı. 

REKLAMI KAPAT X