Sosyal medya fenomenlerinin gelirleri mercek altında

Okuma Süresi: 1 Dakika
Sosyal medya fenomenlerinin gelirleri mercek altında
Doviz.com
04.12.2023 09:48

Türkiye Büyük Millet Meclisi, sosyal medya fenomenleriyle ilgili harekete geçti. Hazırlıkları yapılan torba yasa teklifi ile sosyal medyada faaliyet gösterenlerin gelirlerinin araştırılması, kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi amaçlanıyor.

Son dönemde sosyal medya fenomenlerine yönelik soruşturmalar gündemde kalmaya devam ediyor. Buna göre bazı isimler tutuklanırken, kara para soruşturmalarının kapsamı da genişletildi. Süreç devam ederken fenomenlerle ilgili yeni düzenleme için ise harekete geçildi.

Bu kapsamda düzenleme, torba yasa içinde yer alacak. Sosyal medyada faaliyet gösteren fenomenlerin gelirleri de mercek altında olacak. Böylelikle bu kişilerin kazançlarının kaynağı araştırılacak ve gelirlerinin tam olarak vergilendirilmesi sağlanacak.

Yeni kurallar getirilecek

TRT Haber’de yer alan habere göre düzenlemeyle sosyal medya platformlarına yönelik yeni kurallar da getirilecek.

Kurallara uyulmaması durumunda bu platformlara bant daraltma ile yayın ve reklam yasağının getirilmesi söz konusu olacak. Lisans iptaline kadar varacak yaptırımlar uygulanabilecek.

Torba yasa hazırlığı sürerken Meclis Dijital Mecralar Komisyonu, TikTok’un Türkiye ve Avrasya temsilcisini komisyona çağırdı.

Buna göre TikTok temsilcisi, tartışılan uygulamalarla ilgili açıklamada bulunarak milletvekillerinin sorularını cevaplayacak.

İLGİLİ HABER Dilan ve Engin Polat çiftinin mali müşaviri itirafçı oldu: Kara para nasıl aklandı? Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin mali müşavirlerinden biri olan Zümrüt Yerebakan, kara paranın gayrimenkul üzerinden aklandığını öne sürdü.
REKLAMI KAPAT X