Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Meclis'te

Okuma Süresi: 2 Dakika
Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Meclis'te
Doviz.com
13.01.2023 12:15

Mustafa Elitaş, sözleşmelilere yönelik kadro düzenlemesinin Meclis'te olduğunu söyleyerek, 28 Kasım 2022'den önce işe başlayanların kadroya geçeceğini açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 500 binden fazla sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Elitaş, 28 Kasım 2022'den önce işe başlayanların kadroya geçeceğini ve sözleşmeli personelin devlet kadrosuna geçişiyle ilgili hazırlanan kanun teklifinin bugün Meclis'e sunulduğunu açıkladı.

Elitaş ayrıca gelecek hafta teklifi yasalaştırmayı planladıklarını söyledi.

Mustafa Elitaş EYT ile ilgili ise "EYT taslak metni henüz Meclis'e gelmedi. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz. Bir süre gerekiyor, yasalaştıracağız. Bu konuda bizden takvim beklemeyin. Bakanlıktan metin geldikten sonra 10 günlük bir çalışma süresi olacak." dedi.

Elitaş'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle:

"28 Kasım 2022'den başlamak üzere sözleşmeli personel kadrosundan 657 sayılı kanunun 4B kapsamında çalışma hayatlarına devam edecekler. 3 yıl üst üste sözleşmesi tekrar edilen kişiler, aday memur kadrosundan 3 yılın sonunda memur kadrosuna girmeyi hak ediyorlardı. Bu düzenleme ile 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olanların beklemeden doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçecekler. 28 Kasım 2022 tarihinden önce sözleşmeli olarak başlayanlar 5 yıl bekleme süresine tabii olmadan doğrudan doğruya bulundukları kadroda memur kadrosuna geçecekler."

"1 yıl süreyle aynı görevde çalıştıktan sonra tayin haklarını elde etmiş olacaklar. Böylece sayıları 458 bin 615 sözleşmeli personel, görevde yükselme, unvan değişikliği, memuriyet güvencesi ve tayin haklarına sahip olacaklar. Kadroya geçmeyecek sözleşmelilerin hakları şahsa bağlı olarak korunacaktır."

''Sanatçılarda farklı bir düzenleme vardı, Kültür ve Turizm Bakanımız Devlet Opera ve Balesi ile ilgili özel bir açıklama yaptı. Onlar da kadroya geçecek. Bundan sonra TBMM başkanlığı, ilgili komisyonlara havale edecek. Önümüzdeki hafta pazartesi veya salı günü bu kanun teklifini yasalaştırmayı planlıyoruz.''

''Uzman Çavuşlarla ilgili bir kanun var. O kanuna göre Uzman Çavuşlar belli bir yıl çalıştıktan sonra eğer çalıştıkları kurumlarda ihtiyaç varsa memuriyet hakkı kazanabiliyor. O hak devam edecek.''

REKLAMI KAPAT X