Spor kulüpleri deprem için seferber oldu: Üç büyüklerin statları yardım merkezine dönüştü

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
10.02.2023 11:11

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından spor dünyası da harekete geçti. Türkiye'nin dört bir yanından depremzedelere ulaştırılmak üzere yardım malzemeleri toplanırken; stadyumlar ve spor salonları deprem yardım merkezi haline getirildi.

İstanbul'un üç büyükleri depremzedeler için yardım toplama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda depremzedelere yönelik yardım için yoğun çalışma sürerken; yönetim kurulu üyeleri, stat otoparkına kurulan yardım merkezinde koordinasyonun hızlı ve düzgün şekilde ilerlemesi için hazır bulunuyor.

Sarı-lacivertli kulübün bünyesindeki sporcular, gönüllülerle birlikte paketleme yapıp, tırların yüklenmesine yardımcı oluyor. Statta bir tır doldurulurken, boş bir tır da hazır bekliyor ve gönderilen malzemelerin ardından hemen diğer yüklemeler başlıyor. Doldurulan tırlar ise alkışlarla stattan uğurlanarak bölgeye sevk ediliyor.

Galatasaray Nef Stadı'nda ise P1 ve P2 park alanlarında deprem yardımları kabul ediliyor. Buraya getirilen malzemeler gönüllüler tarafından tek tek ayrıştırılırken; battaniye, çocuk giyim, kadın giyim, erkek giyim, hijyen ürünleri, gıda malzemeleri ayrı ayrı paketlenerek tırlara yükleniyor.

Galatasaray yönetim kurulu üyeleri de yardım merkezinde koordinasyonun sağlanması için çalışıyor. Sarı-kırmızılı kulübün bünyesindeki sporcular, ünlü isimler, dizi oyuncuları da gönüllülerle birlikte kutuların tırlara yüklenmesi için ter döküyor.

Vodafone Park'ta kurulan deprem yardım merkezinde gelen malzemeler ise diğer statlarda olduğu gibi koordineli şekilde kutulanıyor.

İlk günden itibaren yardım malzemeleri tırlara yüklenip bölgeye sevk edilirken; Beşiktaş yönetimi kurulu üyeleri, dün gelen malzemeleri direkt olarak havalimanına gönderip uçakla sevkiyat yaptı.

Beşiktaşlı taraftarlar ise ilk 2 gün statta bulunan yardım merkezinde görev alırken, daha sonra bölgeye gittiler ve Beşiktaş Çadır Kenti'nin kurulmasını sağladılar. Bu noktada aş evi de kuran siyah-beyazlılar, depremzedelere sıcak yemek hizmeti verdi.

Her merkezde AFAD'la ortak çalışma yürüten üç büyük spor kulubünün taraftar grupları, ihtiyaçlar doğrultusunda yardım malzemelerini AFAD'ın belirlediği noktalara yönlendirerek, depremde yaralara bir nebze olsun destek olmaya çalışıyor.

Etiketler: deprem GSRAY FENER BJKAS
REKLAMI KAPAT X