SSK ve Bağ-Kur emeklisinin fark ödemeleri ne zaman yatırılacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
SSK ve Bağ-Kur emeklisinin fark ödemeleri ne zaman yatırılacak?
Doviz.com
29.01.2024 17:03

SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammını yüzde 49,25'e yükselten düzenlemenin Meclis’te yasalaşmasının ardından gözler Resmi Gazete'ye çevrildi. Buna göre Resmi Gazete’de yayımlanacak düzenleme sonrasında fark ödemeleri 1 hafta içerisinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için harekete geçildi. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zammının memur emeklisinin artış oranıyla eşitleneceği duyuruldu.

İLGİLİ HABER Bakan Işıkhan duyurdu: SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yükseltildi! Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zammın yüzde 49,25'e yükseltildiğini belirterek, bu yıl tüm emeklilere aynı oranda artış yapılacağını söyledi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği düzenleme Meclis'ten de onay aldı.

Meclis’te onaylanan düzenlemenin hesaplara yatması için ise şimdi gözler düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasında.

Buna göre düzenleme, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra hayata geçecek. Böylece, yaklaşık 13 buçuk milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına ek zam yansıyacak.

Ödemeler ise düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içinde hak sahiplerinin aylıklarını aldıkları banka hesaplarına aktarılacak.

İLGİLİ HABER Emekli maaş hesabı tekrar değişti: Ek zam sonrası güncel rakamlar Bakan Işıkhan’ın SSK ve Bağkur emeklilerine yönelik ek zam duyurusunun ardından emeklilerin maaş hesaplamasında rakamlar da güncellendi. İşte ek zam sonrası emekli maaşlarında güncel rakamlar...
REKLAMI KAPAT X