Steam, dolar fiyatlandırmasına başladı: Oyun fiyatlarında 2 kat artış yaşandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Steam, dolar fiyatlandırmasına başladı: Oyun fiyatlarında 2 kat artış yaşandı
Doviz.com
21.11.2023 15:38

Steam, platform üzerinden Türk Lirası ile alımı gece saatleri itibarıyla kaldırdı. Steam’in bu hamlesi sonrasında oyun fiyatlarında ise iki kat artış yaşandı.

Son dönemde TL’deki değer kayıpları, oyun yapımcılarının TL cinsinden üst üste zam yapmasına neden olurken, yerel fiyatlandırma sayesinde oyun fiyatları dünya geneline göre Türkiye’de daha cazip haldeydi.

Ancak Steam, Türk Lirası'ndaki değer kaybı sonrasında oyunları TL ile satmaktan vazgeçtiğini geçtiğimiz ay duyurdu. Bu kapsamda, 25 Ekim 2023 tarihinde yayımlanan duyuruda, Türkiye’ye özel fiyatlandırmanın 20 Kasım’da sona ereceği açıklanmıştı.

İLGİLİ HABER Steam, Arjantin ve Türkiye’de tüm fiyatları dolara çevirecek Steam, platform üzerinden Türk Lirası desteğini kaldıracağını açıkladı. Buna göre dijital oyun dağıtım platformu 20 Kasım'dan itibaren uygulama üzerinde oyunları ve mevcut bakiyeleri dolara dönüştürecek.

Dijital oyun platformu Steam bu gece 02.00 itibarıyla ise Türk Lirası ile oyun satma dönemini kapattı. Böylelikle oyun fiyatları dolar üzerinden fiyatlandırılmaya başlandı. Değişikliğin ardından platformdaki oyunların satış fiyatı ise iki kata yakın artış kaydetti.

Steam’de dolar ile ödeme nasıl yapılacak?

Steam’de sepete eklenen oyunlar sadece dolar cinsinden ödenecek. Yapılan alımlar, kredi kartından dolar cinsi olarak çekilecek ve banka tarafından bankanın güncel kuruna göre dolar/TL hesaplaması yapılacak.

REKLAMI KAPAT X