Sterlinde Hareketli Hafta

Okuma Süresi: 2 Dakika
Sterlinde Hareketli Hafta
Doviz.com
13.11.2017 09:49

Geçen hafta Cuma günü açıklanan İngiltere’nin imalat ve sanayi üretiminin beklentilerin çok üzerinde gelmesi ve Brexit görüşmelerinin yeniden başlamasıyla destek bulan sterlin, Theresa May’in kontrol etmekte zorlandığı  politik skandallara rağmen dolar karşısında %0.5 ve avro karşında %0.4 , TL karşısında da %0.99 değer kazandı.   

Geçtiğimiz haftayı güçlenerek kapatan sterlin bu hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günü açıklanacak, işsizlik, ücret artışları, enflasyon ve perakende satışlar gibi  önemli makroekonomik verilerin beklenenden iyi gelmesi halinde diğer para birimleri karşısında güçlenmeye devam edebilir.   Bu hafta açıklanacak verileri yatırımcılar gibi İngilitere Merkez Bankası (BoE) da yakından izleyecektir. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in  Perşembe günü bir konuşma yapması bekleniyor.

İngiltere’de Eylül ayı sanayi üretimi bir önceki aya göre %0.7  yıllık bazda ise %2.5 artarak, beklentileri (sırasıyla  %0.3 ve %1.9) açık farkla aştı.   Aynı şekilde Eylül ayı imalat üretim artışı da bir önceki aya göre %0.7 yıllık bazda ise %2.7 artarak beklentileri (sırasıyla  %0.3 ve %2.4) açık farkla aştı. 

Sterline bir destek de AB ile Brexit görüşmelerinin yeniden başlatılması sağladı. Brexit sürecinin hangi rotada ilerleyeceğinin  bir netlik kazanmasiyla sterlini baskı altına alan siyasi belirsizlik kısmen hafiflemiş oldu.   AB’nin  İngiltere’ye  3 temel konuyu netleştirmesi için verdiği 2 haftalık sürenin sonunda görüşmelerin hangi yönde ilerleyeceği de merak konusu olmaya devam ediyor.     

REKLAMI KAPAT X