Suudi Arabistan ve Rusya büyük bir petrol fiyatı savaşına girecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Suudi Arabistan ve Rusya büyük bir petrol fiyatı savaşına girecek
Doviz.com
10.03.2020 16:17

Suudi Arabistan ve Rusya petrolde uzun ve yıkıcı bir fiyat savaşını başlatmaya yönelik adımlar atıyor.

Suudi Arabistan ve Rusya, Moskova'nın Riyad'ın başlangıç salvosuna güçlü bir karşılık vermesi ile birlikte petrolde uzun ve yıkıcı bir fiyat savaşına yönelik adımlar atıyor. Geçen hafta OPEC + koalisyonu görüşmelerinin çökmesinin dünyanın önde gelen petrol ihracatçıları arasında devam edecek bir kırılma yarattığına ilişkin bir şüphe olsa da, Rusya pazartesi günü attığı adımla bu şüpheyi ortadan kaldırdı.

Rusya'nın en büyük petrol üreticisi gelecek ay üretimini önemli ölçüde artıracak. Enerji Bakanı Alexander Novak, ülkesinin Saudi Aramco'nun fiyatlarda keskin indirimlere gitmesi ile birlikte saldırı altında kalan ihracat piyasa payını koruyacağını söyledi.

Kremlin, anlaşmazlığın yıkıcı bilançosuna rağmen geri adım atmadı: 1991 Körfez Savaşı'ndan bu yana en büyük fiyat düşüşü, petrol şirketlerinin değerlerinde milyarlarca dolara varan erime ve kaynak bağımlısı ülkelerde tahvil faizlerinin hızla artması...

Tüm bunlar henüz daha birinci günde gerçekleşti. İki büyük güç arasında devam eden bu mücadele (her biri mümkün olduğunca daha fazla petrol üreterek diğerinin düşen fiyatlardan mümkün olduğunca fazla olumsuz etkilenmesini sağlamaya çalışıyor), dünyanın en önemli metasını üreten bu sektör üzerinde sürekli bir hasar yaratabilir.

REKLAMI KAPAT X