Tahvil devi Pimco’dan Türkiye analizi: Yapıcı yaklaşımı koruyoruz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Tahvil devi Pimco’dan Türkiye analizi: Yapıcı yaklaşımı koruyoruz
Doviz.com
24.07.2024 12:36

Pimco yöneticisi Pramol Dhawan, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını koruyacağını düşündüklerini belirterek, Türk varlıklarına olumlu bakışlarının devam ettiğini söyledi.

Tahvil devi Pimco, Türkiye ekonomisini değerlendirdi.

Dünyanın başlıca fon yöneticilerinden ABD'li Pimco'nun gelişmekte olan ülke piyasalarından sorumlu yöneticisi Pramol Dhawan, yüksek enflasyon endişeleri nedeniyle TCMB'nin "kısa vadede" sıkı para politikasını koruyacağını düşündüklerini belirtirken, fonun geçen yılın sonlarında artırdığı Türk varlıklarına olumlu gözle bakmaya devam ettiğini söyledi.

Dhawan, para ve maliye politikasında atılan adımların cari açığın azalmasına ve döviz rezervlerinin atmasına katkıda bulunduğunu ifade ederek, "Türk varlıklarına karşı yapıcı yaklaşımı koruyoruz" dedi.

Pimco, yönettiği yaklaşık 2 trilyon dolar varlık ile dünyanın başlıca fon yönetim şirketleri arasında yer alıyor.

Dhawan, "Yüksek enflasyona yönelik endişeler nedeniyle sıkı para politikasının devam etmesi bekleniyor. Politika yapıcılar, aldıkları pek çok makro ihtiyati tedbir ile parasal aktarım mekanizmasını iyileştirmeye çalışıyor. Uygulanan bu politikalar dış kırılganlıklarda etkilerini göstermeye başladı. Cari açık gerilerken, Merkez Bankası döviz rezervi biriktirmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Pimco geçen yılın sonlarında Türk varlıklarını portföyüne eklemişti. Dhawan, "Politika yapıcılar KKM miktarının kademeli olarak azalmasını sağlarken, dolarizasyonda düşüş devam ediyor" dedi.

İLGİLİ HABER BNP Paribas son çeyrekte faiz indirimi bekliyor BNP Paribas son çeyrekte faiz indirimi bekliyor
İLGİLİ HABER HSBC, dolar beklentisini açıkladı: Türkiye için büyüme ve enflasyon tahminini güncelledi HSBC,  TCMB’nin dünkü faiz kararının ardından dolar/TL, enflasyon ve büyümeye ilişkin tahminini açıkladı.
REKLAMI KAPAT X