Takipteki alacak oranı en düşük il belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Takipteki alacak oranı en düşük il belli oldu
Doviz.com
21.11.2023 12:41

Türkiye genelinde takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranı yüzde 1,53 oldu. Çankırı ise yüzde 0,59 ile borcu en az il olarak öne çıktı.

Takipteki alacak oranı üzerinden yapılan bir araştırma, Türkiye’deki en borçlu ve borçsuz illeri ortaya çıkardı.

Ekonomi gazetesinin aktardığına göre takipteki alacakların toplam krediler içerisindeki payını gösteren takibe dönüşüm oranı (takipteki alacaklar / toplam nakdi kredi oranı) bankacılık sektörü genelinde yüzde 1,53 düzeyinde gerçekleşti.

Takipteki alacak oranının en fazla olduğu il sıralamasında ise Konya, yüzde 3,9 birinci sırada yer aldı. Türkiye’deki en borçlu iller arasında Konya’yı Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Adana takip ediyor.

Borcu en az il olan Çankırı’da ise takibe düşme oranı yüzde 0,59 olarak gerçekleşti. İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Muğla, Çorum, Trabzon gibi önemli ticaret merkezi sayılan illerde bu oran yüzde 1’in altında bulunuyor.

Deprem bölgesinde ise batık seviyesinin yükselmesi dikkat çekti. Buna göre Hatay’da inşaat sektöründe takipteki alacak oranı yüzde 31,86 ile çok yüksek seviyede olurken, bu ilde turizm sektöründe de takibe düşen alacak oranı 16,30 olarak gerçekleşti. Kilis’te ise finansal sektörde takipteki alacak oranı yüzde 75,38’e ulaştı.

REKLAMI KAPAT X