
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya mart ayında 5 TL’lik bir zam gelmesinin beklendiğini açıkladı.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, alkol ve sigara zamlarına ilişkin beklentilerini paylaştı.
Elips Haber'e konuşan Dündar, alkol fiyatlarında bir artış beklemediklerini ancak sigaraya mart ayında 5 liralık zam gelebileceğini söyledi.
“İki ayda 113 kişi kaçak alkolden hayatını kaybetti”
Zam dönemlerinde kaçak ürünlere olan ilginin arttığının da altını çizen Dündar, “Her zam döneminde kaçak alkol ve sigaraya kaçış oluyor. ‘ÖTV’yi makul bir seviyeye çekin, insanlar hayatını kaybediyor’ şeklinde uyarılarımız oluyor. Son 2 ayda sahte içkiden ölen insan sayısı 113’ü buldu. Vatandaşın kaçak alkole yönelmesinin nedeni maddiyat.” ifadelerini kullandı.
“Öldüren kaçak alkol değil, vergidir”
Konuya ilişkin yetkililere de çağrıda bulunan Dündar, “Öldüren kaçak alkol değil, vergidir. Bin liralık ürünün 650 TL’si vergi olursa vatandaş ister istemez kaçak alkole yöneliyor. Alım gücü ortada. Bu makul bir seviyeye çekilse devlet hem vergi kaybı yaşamaz hem de vatandaş hayatını kaybetmez, sağlığından olmaz.” değerlendirmesinde bulundu.

