TCMB/Erkan: Destekleyici uygulamalara devam edeceğiz

Okuma Süresi: 1 Dakika
TCMB/Erkan: Destekleyici uygulamalara devam edeceğiz
Doviz.com
12.09.2023 10:45

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi için seçici kredi sıkılaştırmasıyla birlikte yol haritasının kararlılıkla uygulandığını belirterek, “İstihdam ve ihracattaki artışa önemli katkı sağlayan KOBİ’lerin reeskont kredilerindeki payının artmasını destekleyici uygulamalara devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), reeskont kredisi için bankaların günlük limitinin 1,5 milyar liradan 3 milyar liraya çıkarıldığını duyurdu.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası'ndan ihracatçılara destek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatçılara yönelik günlük reeskont kredisi limitini 3 milyar TL’ye yükselttiğini duyurdu.

Yeni karar ihracatçılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan da reeskont kredilerindeki düzenlemeye ilişkin, “Dezenflasyonun en kısa sürede tesisi için seçici kredi sıkılaştırmasıyla birlikte yol haritamızı kararlılıkla uyguluyoruz. Dezenflasyona geçiş sürecinde cari dengeye katkı sağlayan ihracatçılarımızın finansmana erişimine öncelik veriyoruz. İstihdam ve ihracattaki artışa önemli katkı sağlayan KOBİ’lerin reeskont kredilerindeki payının artmasını destekleyici uygulamalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Bakan Bolat: İhracatçımızın yanında olmaya devam ediyoruz Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kapsayıcı ve sürdürülebilir ihracat artışı için ihracatçıların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
REKLAMI KAPAT X