TÇÜD: Çelikte üretimin düşmesinin 2 nedeni var

Okuma Süresi: 1 Dakika
TÇÜD: Çelikte üretimin düşmesinin 2 nedeni var
Doviz.com
29.12.2022 13:22

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, çelikte üretim düşüşüyle ilgili iki sebebin olduğunu; bunlardan ilkinin piyasanın daralması, ikincisinin ise rekabet gücünü düşüren müdahalelerin olduğunu söyledi.

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, çelikte üretimin düşmesiyle ilgili olarak, "Çelikte yılı yüzde 13'ün üzerinde üretim düşüşle kapatacağız. Bunun iki sebebi var bunlardan ilki piyasanın daralması. Bundan daha da önemlisi rekabet gücümüzü düşüren müdahaleler. Rusya, Hindistan, Çin gibi ülkelerle rekabet edemiyoruz” dedi.

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan ayrıca “2021 yılında gerçekleşen yüzde 13’lük bir büyümenin ardından, 2022 yılında da yüzde 10’un üstünde bir büyüme beklentimiz vardı. Bunun böyle olmaması için de hiç bir sebebimiz yoktu.“ dedi.

Yayan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üretim açısından baktığınızda, ilk 20 ülke arasında kasım ayında yüzde 30’un üzerinde düşüşle üretimi en çok düşen ülke açık ara Türkiye oldu. 11 ay itibari ile baktığımızda ise yüzde 12,3’lük düşüş söz konusu. Aralık ayında da ciddi bir düşüşle karşı karşıya kalacağımız gözüküyor. Sonuç olarak, yılı yüzde 13’ün üzerinde bir üretim düşüşüyle kapatacağız.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: TÇÜD çelik üretimi
REKLAMI KAPAT X