Temyiz mahkemesi Biden'ın öğrenci kredisi affını yürürlülüğe koymayı reddetti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Temyiz mahkemesi Biden'ın öğrenci kredisi affını yürürlülüğe koymayı reddetti
Doviz.com
01.12.2022 15:40

Federal temyiz mahkemesi, ABD Başkanı Joe Biden'ın öğrenci kredisi affını yeniden yürürlüğe koyma teklifini reddetti.

Teksaslı bir yargıcın Başkan Joe Biden'ın öğrenci kredisi borcunu iptal etme planının hukuka aykırı olduğuna karar vermesinin ardından Biden’ın kararı askıya alma teklifi, New Orleans merkezli 5. ABD Temyiz Mahkemesi tarafından reddedildi.

Eylül ayında Kongre Bütçe Ofisi, planlanan kredi affı programının yürütülmesinin vergi mükelleflerine yaklaşık 400 milyar dolara mal olacağını hesaplamıştı.

Temyiz mahkemesi böylelikle, 400 milyar dolarlık öğrenci borcu yardım programınını hayata geçirmeyi planlayan Biden yönetimini engellemiş oldu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın öğrenci kredisi affı, temyiz mahkemesi tarafından daha önce de geçici olarak durdurulmuş ve Cumhuriyetçilerin yönettiği Nebraska, Missouri, Arkansas, Iowa, Kansas ve Güney Carolina eyaletlerinin başvurusu sonucunda 8. Bölge Temyiz Mahkemesi'nin açıkladığı kararla  geçici olarak askıya alınmıştı.

Biden yönetimi ise bu program kapsamında yılda 125.000 dolardan az kazanan borçluların 10.000 dolara kadar olan öğrenci kredisi borcunu silmeyi planlamıştı.

Bu planının öncesinde ise 2020 başkanlık kampanyası sırasında Biden, borç batağındaki eski üniversite öğrencilerine yardım etme sözü vermiş ve muhalefetten tepki toplamıştı.

Biden’ın pilot olarak başlattığı başvurular sonucunda ise yaklaşık 26 milyon Amerikalı öğrenci kredisi affı için başvuruda bulunmuştu.

REKLAMI KAPAT X