Tesla, Almanya'da sendikalarla karşı karşıya

Okuma Süresi: 1 Dakika
Tesla, Almanya'da sendikalarla karşı karşıya
Doviz.com
16.01.2023 15:10

Tesla, Brandenburg'daki fabrikasında işçilerin makul olmayan çalışma saatleri iddiaları nedeniyle Alman sendikası IG Metall başta olmak üzere sendikaların eleştirileriyle karşı karşıya kaldı.

Bazı politikacılarda durumu sert bir şekilde eleştirirken, sendikalar otomobil üreticisi hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu.

Fabrikanın yakınında bir ofisi bulunan ve işçilerle düzenli temas halinde olduğunu söyleyen IG Metall ise yıllık basın toplantısında, giderek artan sayıda uzun çalışma saatlerinden ve daha az boş zamanın kalmasından endişe duyulduğunu aktardı.

IG Metall ayrıca iş sözleşmeleriyle birlikte imzalamaları istenen gizlilik anlaşmaları nedeniyle işçilerin çalışma koşullarını açıkça tartışmaktan giderek daha fazla endişe duyduğunu da sözlerine ekledi.

Tesla'nın kariyer sitesinde ise paylaşılan "Güvenlik İstihbarat Araştırmacısı" iş ilanı, bu endişelerin daha da artmasına yol açtı.

IG Metall'den Irene Schulz, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Çalışanlar Tesla'da projeye büyük bir hevesle başladılar. Zaman içinde bu coşkunun azaldığını gözlemliyoruz. Tesla çalışma koşullarını iyileştirmek için yeterince çaba göstermiyor. Ayrıca çalışanlara boş zaman, aile ve kendilerini yenileme için çok az zaman bırakılıyor." ifadelerini kullandı.

Ancak, Tesla'dan konuyla ilgili bir yanıt alınamadı.

REKLAMI KAPAT X