​​​​​​​Tesla'dan "hemen teslim" araçlar için ortalama 300 bin TL'lik indirim

Okuma Süresi: 2 Dakika
​​​​​​​Tesla'dan
Doviz.com
04.11.2023 12:50

Elektrikli otomobil devi Tesla, envanter bölümündeki Model Y araçlarında ortalama 300 bin TL'lik indirime gitti. İşte indirim sonrası güncel fiyatlar..

Dünyanın farklı ülkelerinde fiyat indirimine giden Tesla, Türkiye’de de benzer bir hamle yaptı.

Türkiye pazarına girişinin ardından satış rakamları ile dikkat çeken elektrikli otomobil üreticisi Tesla bu kapsamda çok sayıda araçta indirim gerçekleştirdi. 

Şirketin internet sitesinde önceden konfigüre edilmiş olduğu belirtilen araçlar ise "Fiyat düzenlemeleri, siparişten sonraki 7 gün içinde teslim alındığında geçerlidir" uyarısı ile listelendi. 

Listede, Model Y Long Range olduğu görülen beyaz, gri, siyah, mavi ve kırmızı renkte yaklaşık 50 araç yer aldı.

En ucuz araç 2 milyon 712 bin 538 TL'den 2 milyon 355 bin 480 TL'ye düşerken; en pahalısı ise 3 milyon 517 bin 421 TL'den 3 milyon 297 bin 811 TL'ye düştü.

Buna göre Tesla Türkiye, listelenen araçlarda ortalama 300 bin TL'lik indirim gerçekleştirdi.

Rekabet kızışıyor

Küresel çapta fiyatlarını indiren Tesla'nın dışında, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'a olan ilginin artması da küresel firmaların güç kaybedecekleri endişesiyle fiyatlarını indirmesinde önemli bir etken oluyor.

10 ay sonunda en çok satılan elektrikli otomobiller incelendiğinde ise Tesla Model Y'nin liderliğini sürdürdüğü ancak ikinci sıradaki Togg'un aradaki farkı kapatmaya başladığı görülüyor.

Kaynak: EBS Danışmanlık

İLGİLİ HABER Yeni polemiğin tarafları elektrikli araç sahipleri ve site yönetimleri oldu Türkiye'de elektrikli araçların sayısı her geçen gün artarken, aracını sitesinde ya da apartmanının önünde şarj etmek isteyenler, hem izin almamaları hem de binanın kurulu gücünün yeterli olmaması nedeniyle site yönetimleriyle sorun yaşamaya başladı. Peki, sorunlara yönelik çözüm önerileri neler? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X