Tesla, Şanghay fabrikasında üretimi askıya alacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Tesla, Şanghay fabrikasında üretimi askıya alacak
Doviz.com
27.12.2022 14:31

Tesla, ocak ayında Şanghay'daki fabrikasında üretimi askıya almaya hazırlanıyor.

Reuters tarafından paylaşılan bir habere göre Tesla, ocak ayında Şangay fabrikasında azaltılmış bir üretim programı yürütmeyi ve bu ay başladığı üretim kesintisini gelecek yılda sürdürmeyi planlıyor.

Reuters’in paylaştığı habere göre Tesla, ocak ayında 3 Ocak - 19 Ocak tarihleri arasında 17 gün boyunca üretim yapmayı planlarken, 20 Ocak - 31 Ocak tarihleri arasında ise elektrikli araç üretimini durduracak.

Elon Musk'ın elektrikli araç şirketinin en önemli üretim merkezi olan Şanghay fabrikası, geçen yıl aralık ayının son haftasında normal faaliyetlerini sürdürmüş ve Çin Yeni Yılı için sadece üç günlük bir ara vermişti.

2023'te ise Çin Yeni Yılı dolayısıyla ülkede 21 Ocak - 27 Ocak tarihleri resmi tatil olacakken, Tesla Çin’de yeni yıl için operasyonlarını bahsedilen süre kadar askıya alması halinde bu sürede bir kesintiyi ilk kez uygulamış olacak.

Tesla yetkilileri üretim planında üretim yavaşlaması için bir neden belirtmezken, planlanan duruş süresi boyunca fabrikada Model 3 ve Model Y için montaj hatlarının dışında çalışmaya devam edilip edilmeyeceği de kesinleşmedi.

Tesla'nın Şanghay'daki son üretim kesintisi ise Çin'in bu ayın başlarında Sıfır-Covid politikasından geri adım atmasının ardından artan enfeksiyon dalgasının ortasında gelmişti.

Diğer otomobil üreticileri gibi Tesla da dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'de talepte bir gerileme ile karşı karşıya kaldı.

Bu hamlesiyle Tesla'nın üretim operasyonları sekteye uğramasına rağmen çalışanlar tarafından üretimdeki kesinti artan vakalar sebebiyle memnuniyetle karşılandı.

Bu ayın başlarında ise Tesla, aralık ayında araçlarını teslim alan alıcılar için ek bir teşvik sundu. Şirket, Çin'de Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarını %9'a varan oranlarda düşürürken, sigorta masrafları için de sübvansiyon sağladı.

Tesla'nın Şangay fabrikası, yaklaşık 20.000 işçi çalıştıran ve 2022'nin ilk üç çeyreğinde Tesla'nın üretiminin yarısından fazlasını oluşturan bir kompleks olarak yer alıyor.

REKLAMI KAPAT X