Tesla, Türkiye için yeni iş ilanları açtı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Tesla, Türkiye için yeni iş ilanları açtı
Doviz.com
22.12.2022 15:30

Tesla servislerinin Türkiye'ye getirilmesini talep eden Türk kullanıcıların sayısının artmasının ardından Tesla, Türkiye piyasasına girmeye hazırlanarak İstanbul servis merkezi için iş ilanı paylaştı.

Tesla'nın resmi olarak Türkiye'de bulunmamasına rağmen ülkede elektrikli araçları kendileri ithal ederek, servise erişimi olmadan kullanan birçok Tesla sahibi bulunuyordu. Bu kişiler yıllardır Tesla'dan bayi ve servis merkezi açmasını istiyordu.

Mayıs 2018'de Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla'yı o yılın sonlarında Türkiye'de faaliyete geçirmeyi planladığını söylemiş ancak bu plandan 2018'in ilerleyen aylarında artan gümrük vergileri nedeniyle vazgeçildiği bildirmişti.

Ancak dört yıl sonra Electrek, Tesla'nın Türkiye piyasasına girmeye hazırlandığını duyurdu.

Tesla’nın yeni bir pazara girmeden önce genellikle iki şey yaptığına dikkat çekilen açıklamada bu hamleler; hızlı şarj istasyonlarının kurulması ve bir hizmet ağının oluşturulması olarak belirtildi.

Tesla ise daha önce bir hızlı şarj istasyonu ağı kurma planı olduğunu paylaşmıştı. Buna göre Tesla’nın hızlı şarj istasyonu kuracağı bölgeler ise sitede şöyle sıralanmıştı: Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa-Osmangazi, Edirne, İstanbul-Şekerpınar, İzmir-Birgi, Konya-Selçuklu

Ayrıca Electrek, Tesla'nın Türkiye'deki ilk iş ilanlarını listelediğini ve bunların hepsinin İstanbul'daki servis çalışanları için olduğunu belirtti.

Buna göre açılan pozisyonların İstanbul'un Beşiktaş semtinde olması bekleniyor. Yani Tesla'nın Türkiye'deki ilk servis merkezinin de burada olması planlanıyor.

Türkiye yaklaşık 85 milyon nüfusu ve 2022 yılında yarım milyondan fazla binek otomobil satışıyla otomotiv pazarı için önemli bir yere sahip bulunuyor.

Bununla birlikte, elektrikli araç pazarının ülkede hala küçük kalması sebebiyle Tesla'nın bir şarj ağı planını devreye alması elektrikli araçların benimsenmesi konusunda da önem taşıyor.

Electrek, servis elemanlarının işe alınma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Tesla'nın önümüzdeki aylarda Türkiye'de sipariş almaya başlamasını ve ilk teslimatların 2023 yılında gerçekleşmesini beklediğini de açıkladı.

Ayrıca, Türkiye'de zaten yüzlerce Tesla sahibinin olduğu belirtilen açıklamada, “Bu onlar için de iyi olacak çünkü diğer ülkelerdeki altyapıya güvenmek zorunda kalmak yerine Tesla'nın hizmetine yerel olarak erişebilecekler.” ifadeleri kullanıldı.

REKLAMI KAPAT X